Belediye İşverenlerini Uyarıyoruz: Çalışırken Ölmek İstemiyoruz!

08/01/2019

2018 yılında gerçekleşen iş cinayetlerinde kendi işkolumuz olan genel işler işkolunda yaşamını kaybeden 88 işçi kardeşimizin olması, iş cinayetlerinin hayatlarımızda ne denli yakıcı bir şekilde yer aldığının göstergesidir.

2018’in son günlerinde meydana gelen işkolımuzdaki iş cinayetinde belediye işçisi Beyti Topçu'nun, Adana’nın Kozan ilçesinde çöp boşaltma işlemi sırasında bulunduğu çöp kamyonundan dengesini kaybederek çöp konteynerine düşerek can vermesi, işkolumuzda yaşanılan iş cinayetlerinin nasıl bir vurdumduymazlık ve sorumsuzluk içerisinde gerçekleştiğini gözler önüne sermektedir.

Çalışırken hayatını kaybeden sınıf kardeşimiz Beyti Topçu’nun ölümünün, ülkemizde içimizi acıtarak her gün yaşanılan işçi ölümleri gibi kader olmadığını, önlenebilir iş cinayeti olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. İşçilerin çalışırken ölmediği, yaralanmadığı, insanca çalışabilecekleri güvenli koşulları sağlamak için belediye işverenlerini bir kez daha sorumluluğa çağırıyoruz.

Beyti Topçu’nun ve 2018 yılında iş cinayetlerinde kaybettiğimiz tüm sınıf kardeşlerimizin ailelerine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.