Buca Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

09/01/2019

Sendikamız ile Buca Belediyesi Buca İmar ve İnş. San. Tek. Hiz. A.Ş. arasında  9 Ocak 2019 tarihinde 1150 işçiyi kapsayan bir buçuk yıl süreli toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Toplu iş sözleşmesinde işçilerin günlük ücretlerine zam yapılarak sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

Sözleşmeyle işçilere; öğle yemeği-yemek yardımı, yol yardımı, sorumluluk- direksiyon- risk zammı, bulaşıcı hastalık risk primi,  her ay yakacak yardımı, öğrenim gören çocukları için yıllık öğrenim yardımı ve kamu üniversitelerinde yüksek öğrenime (açık öğretim, yüksek lisans, doktora dahil) devam eden işçilere öğrenim harç tutarları belge karşılığı ödeme, kışlık ve yazlık giyim ve koruyucu eşya yardımı, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde gıda yardımı, yılda iki ikramiye verilmesi ile  ücretsiz yılda 2 adet sinema, 2 adet tiyatro bileti ve Bucaspor Kulübü'nün müsabakalarını ücretsiz izleme imkanı ve  haftanın her günü açık olacak işçi lokali açılması kararlaştırıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine, Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, İzmir 3 No’lu Şube Başkanı. Faruk Saral, İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu ile İzmir  şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri ve belediyede çalışan üyelerimiz katıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya teşekkür ederek, "Türkiye'de hem demokrasi hem emek anlamında sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde de haktan yana, emekten yana, işçi sınıfından yana olan siyasi partilere destek vereceğiz, tıpkı Levent Piriştina'ya verdiğimiz ve vereceğimiz destek gibi. Çünkü biz aydınlık ülkeden yanayız" dedi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yaptığı konuşmasında, toplu iş sözleşmesinin sözde değil özde nasıl olması gerektiğini göstermiş olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek, "5 yıl boyunca tüm Türkiye'ye kazandırdığımız en güzel işin, emeğin, işverenin bugün burada bu tabloda olması bizim en büyük eserimizdir. Yapılan en büyük hizmet işin, emeğin, işverenin istendiğinde dostça kalabildiğini, tüm şartların zorlanabileceğini, aslında birlik olursak üstünden kalmayacağımız hiçbir yükün olmadığını bugün sizlerle tüm Türkiye'ye göstermiş olduk" dedi.

Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı yaptığı konuşmada, emek dostu Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın verdiği mücadeleyi daha da ileriye taşıyacağından şüpheleri olmadığını belirtirken, " Biz tarafız. Açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Emekten yana mücadele eden belediye başkanımızdan yana tarafız" diye konuştu.

İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise yaptığı konuşmada, birçok yasaklama ve engellemeye rağmen çok kıymetli bir sözleşme imzaladıklarını söyleyerek, “Biz bu toplu sözleşmeyle birlikte çok şey alkışlayacağız" dedi.

Toplu iş sözleşmesi işçilerin coşkulu alkışları eşliğinde imzalandı ve İşçi Lokali'nin açılışı yapılarak hep birlikte çekilen halaylarla sona erdi.

Buca Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi Sevinci