“Emeğin Gündemi Konferansı”na Katıldık

25/01/2017

Sendikamız Eğitim Dairesi 20 Ocak tarihinde Muğla Menteşe Belediye’sinde düzenlenen “Emeğin Gündemi Konferansı”na katılarak çeşitli konularda sunuşlar gerçekleştirdi.

Menteşe Belediyesi’nin Kültür ve Kongre Salonu’nda gerçekleşen konferansta Sendikamız Eğitim Daire Başkanı Mahmut Şengül yaptığı konuşmada Başkanlık Sistemi’nden en çok emekçilerin zarar göreceğini vurgulayarak grev hakkı, sendikalaşma hakkı, kıdem tazminatının gasp edilmesi, iş güvencesinin ortadan kaldırılması ve ekonomik kriz bahaneleriyle işçi aleyhine gerçekleştirilebilecek olası uygulamalar üzerinden emekçilerin başkanlık rejimine neden karşı olması gerektiğinin altını çizdi. Son dönem hükümet politikaları ile işçi ve sendikalar üzerindeki baskıları değerlendiren Şengül, tüm işçileri hakları ve gelecekleri için mücadeleye çağırarak konuşmasını sonlandırdı.

Sendikamız Eğitim Daire Müdürü Faruk Özdemir ile Daire uzmanları Pınar Abdal ve Gökhan Alpuğan ise konferansta bu süreçte işçilerin en önemli gündemleri olan, “Kıdem Tazminatının Fona Devri”, “Bireysel Emeklilik Sistemi” ve “Taşerona Kadro” konularını değerlendiren sunumlar gerçekleştirdiler. Emeğin Gündemi Konferansı belediyelerde, belediye ve taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 400 işçinin katılımı ile gerçekleşti.

Eğitim
İstanbul Şubeleri Eğitimde Buluştu
“Emeğin Gündemi Konferansı”na Katıldık
Balıkesir/Ören Abdullah Baştürk Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'ndeki Temsilci Eğitimleri Tamamlandı
O-HAL’de Eğitim!
Eğitim Çalışmalarımız Sürüyor…
Eğitim Seminerlerimiz Aralıksız Devam Ediyor
Sendikamız Eğitimlerinin Dördüncüsü İzmir’de Gerçekleştirildi
Bölgesel Kadro Ve Taşeron İşyerleri Eğitimleri: Bursa, Bandırma, Çanakkale Eğitimleri Gerçekleştirildi
Bölgesel Kadro Ve Taşeron İşyerleri Eğitimlerimizin İlki Gerçekleştirildi!
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kadın İşçi Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
2014 Ören İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Seminerleri Ders İçerikleri
Ankara 1 Nolu Şubemizde Eğitim Semineri Düzenlendi (21-22 Kasım 2013)
Ankara’da ve Antalya’da Eğitim Semineri Düzenlendi