İzmir'de Belediye İşçisi Haklıdır

11/01/2019

KAMUOYUNA DUYURU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzenerji Şirketinde örgütlü olan sendikamız İzmir 2 No'lu Şubesinin Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile temsilci ve üyelerimiz toplu sözleşme süreci ile ilgili bir basın açıklaması yapmak üzere bugün sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmışlardır.

Herhangi bir şiddet ögesi içermeyen ve tamamen barışçı bir açıklama ile basın ve kamuoyu bilgilendirilmek istenmiştir. Güvenlik güçlerinin basın açıklamasına şiddetle ve orantısız güç kullanarak müdahale etmesiyle olay büyümüş, basın açıklaması yapmak için toplanan üyelerimiz polis şiddetiyle karşı karşıya kalmışlardır. Güvenlik güçleri 9 üyemizi gözaltına almıştır.

Güvenlik güçlerinin bu tavrı kabul edilemez, barışçı toplanma ve gösteri yapma hakkı ihlal edilmiştir. Ama en önemlisi ülkenin en önemli sendikalarından birisinin şube yöneticileri ve üyeleri barışçı uyarı hakkını, temel sendikal hakkını kullanırken güvenlik güçlerinin baskısıyla karşılaşmıştır. Bu durumu protesto ediyoruz.

İzenerji Şirketinde yaşanan sürecin de kabul edilebilir olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz. İşveren tarafının KHK ile belediye şirketine geçişi yapılan işçilerin toplu sözleşme haklarını tanıyarak itirazını geri çekmesini talep ediyoruz. İşveren tarafı siyasi iktidarın geçişi yapılan işçilerin toplu sözleşme hakları konusunda koyduğu dar sınırdan hareket etmemeli; on yılların mücadelesinin ürünü evrensel özgür toplu sözleşme hakkına saygı göstermelidir.

İzmir'de Belediye İşçisi Haklıdır