Kıyım Dursun İşçiler İşlerine Dönsün

23/05/2017

Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Mardin, Batman, Şırnak, Mersin, Tunceli, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Erzurum ’da belediyelerde ve taşeron şirketlerde Sendikamıza üye işçilerin iş akitleri hukuksuz bir şekilde; KHK’larla ya da KHK’lar gerekçe gösterilerek feshedilmektedir.

Bugüne kadar KHK’lar ile 198, KHK’lar gerekçe gösterilerek ise 1198, toplamda 1396 üyemizin çalışma hakkı ellerinden alınmıştır. İş akitlerinin askıya alınması  gibi iş hukukunda yeri olmayan, keyfi, Yargıtay kararlarına aykırı uygulamalarla işletilen süreç asla kabul edilemez.

17/02/2017

Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Mardin, Batman, Şırnak, Mersin, Tunceli ve Hakkari’de belediyelerde ve taşeron şirketlerde işçi kıyımı yaşanıyor.  Sendikamıza üye işçilerin iş akitleri hukuksuz bir şekilde; KHK’larla ya da KHK’lar gerekçe gösterilerek feshedilmektedir. Son günlerde ise yüzlerce üyemizin iş akitlerinin askıya alındığı kendilerine bildirilmiştir.

Bugüne kadar KHK’lar ile 194, KHK’lar gerekçe gösterilerek ise 676 üyemizin çalışma hakkı ellerinden alınmıştır. İş akitlerinin askıya alınması  gibi iş hukukunda yeri olmayan, keyfi, Yargıtay kararlarına aykırı uygulamalarla işletilen süreç asla kabul edilemez.

Daha önce üyelerimizin işine yönelik her türlü girişimin karşısında sessiz kalmayacağımızı ifade ettiğimiz gibi bugün de hukuksuz bir şekilde iş akitleri feshedilen veya ‘iş akitleri ‘askıya alınan’ üyelerimizin haklarını savunacak ve hukuk ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz.

Bu çerçevede Sendikamız Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Diyarbakır Şubelerimizin Başkan ve yöneticileri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanan Cumali Atilla ile iş akitleri feshedilen ve askıya alındığı bildirilen üyelerimizin durumu ve yaşanan sorunlarla ilgili görüşme gerçekleştirdi. Tüm sorunların etraflıca ele alındığı görüşmede Genel Başkanımız iş akitleri askıya alınan üyelerimizin gecikmeden iş başı yaptırılması talebini dile getirdi.

KHK’lar aracılığıyla ve KHK’lar gerekçe gösterilerek iş akitleri feshedilen veya iş akitleri ‘askıya alınan’ bütün üyelerimizin derhal işbaşı yapması acil talebimizdir. Bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.