Ören İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Semineri Sürüyor

03/10/2017

2017 Ören İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Semineri 18 Eylül tarihinde başladı. Genel Başkanımız Remzi Çalışkan ve Genel Yönetim Kurulu’nun katılımı ile gerçekleştirilen açılışın ardından ilk grubun ve ikinci grubun eğitim seminerleri başladı.

Eğitim seminerlerine katılan temsilciler Sendikal mücadelenin tarihi ve sınıf mücadelesinin bugünü, işçi haklarının ulusal ve uluslararası dayanakları, taşeronlarda örgütlenme, özelleştirme politikalarının bir aracı olarak taşeronlaştırma, toplum yararına çalışma programı, sendikal mücadele ve sosyal medya, taşeronlarda toplu sözleşme, işkolumuzun analizi, ulusal istihdam stratejisi ve emek rejimi konularında eğitimler aldı.

Eğitime katılan temsilcilerimiz ayrıca eğitimin üçüncü günü gerçekleştirilen atölye çalışmalarındaki grup çalışmalarında bir yandan farklı çalışma alanları ve farklı coğrafyalarda yaşanan sorunların tespit edildiği bir çalışma gerçekleştirirken, ikinci atölyede ise sendikal mücadelede ve işyerinde yaşadığımız sorunların çözümüne odaklanan bir atölye çalışmasında yer aldı.Atölye çalışmalarının sonuçlarını her grubun temsilcisi sunarken, bu çalışmalar sendikamızın önündeki problemleri detaylı bir biçimde ortaya koyması ve önümüzdeki dönem yol haritasını çıkarması anlamında da oldukça verimli oldu.

1.Grup
Eğitimin ilk grubunda Tunceli, Van, Ankara 3 Nolu, Çanakkale, Hakkari, İzmir 6 Nolu, Samsun ve Şırnak Şubelerimizden katılan 140 temsilcimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

2.Grup
Eğitimin ikinci grubunda Hatay, Anadolu Yakası 1 Nolu, İstanbul 1 Nolu ve Ağrı Şubelerimizden gelen 96 temsilcimiz 24 Eylül’de eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

3.Grup
Eğitimin üçüncü grubunda İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu, Artvin, Diyarbakır 1 No'lu, Kayseri, Konya, Mardin Şubelerimizden gelen 93 temsilcimiz 28 Eylül'de eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

4.Grup
Eğitimin dördüncü grubunda Adana, Ankara 1 No'lu ve İzmir 7 No'lu Şubelerimizden gelen 99 temsilcimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

5.Grup
Eğitimin beşinci grubunda Ankara 2 No'lu, Diyarbakır 2 No'lu, İzmir 1 No'lu, Kocaeli Şubelerimizden gelen 92 temsilcimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

6.Grup
Eğitimin altıncı grubunda Bursa, İstanbul konut, İzmir 5 No'lu Şubelerimizden gelen 77 temsilcimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

7.Grup
Eğitimin yedinci grubunda Mersin, Trakya, Antalya Şubelerimizden gelen 114 temsilcimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

8.Grup
Eğitimin yedinci grubunda İzmir 4 No'lu ve Muğla Şubelerimizden gelen 77 temsilcimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.