Örgütlenme Çalışmaları

Örgütlenme Çalışmalarımız Devam Ediyor…

Sendikamızın Ekim-Kasım-Aralık 2013 Dönemindeki Örgütlenme Çalışmaları..

Mersin’de bulunan Alhan Temizlik Gıda Sey. Teks. Pet. İnş. Day. Tük. San. Tic. Ltd. Şti. işçileri, Şırnak’da bulunan Ferm Yapı Taş. Ltd. Doğal Tem. İnş. Ltd. Şti. Adi Ortaklığı işçileri, Diyarbakır’da bulunan Merve Sosyal Hizmetler San. ve Tic. A.Ş. işçileri, Mersin’de bulunan Mezitli Çağrı Tem. Tic. Ltd. Şti. işçileri, Antalya’da bulunan Rem Ltd. Şti. Yiğit Ltd. Şti. İş Ortaklığı işçileri ilk defa sendikalı olurken, Zonguldak’a bağlı Beycuma Belediyesi işçileri ve Hatay’a bağlı Sutaşı Belediyesi işçileri, Belediye-İş Sendikası’ndan ayrılarakSendikamıza geçmiştir. Daha önce örgütlü olduğumuz işyerlerinden de Sendikamıza katılımlar devam ediyor. İstanbul/Beltaş Beşiktaş Belediyesi İşletmecilik San. ve Tic. A.Ş., Ankara/Çankara Belde A.Ş., Batman/Gencooğulları Petrol Ür. Güv. Hizm. Nak. San. Tic. Ltd. Şti., İzmir/İzelman A.Ş., İzmir/İzenerji A.Ş., İzmir/Kafesan Çiğli Belediyesi Sosyal Hiz. Tic. Ltd. Şti., İzmir/Karbel Karabağlar Bld. İnş. Tem. Tan. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. Mersin Büyükşehir İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş., Ankara/Yenimahalle Belediyesi Ye-Pa San. ve Tic. Ltd. Şti. işyerlerinden de Sendikamıza katılımlar devam ediyor. Diyarbakır Şubemiz, taşeron firmalarda çalışan işçileri örgütlemeye başladı… Yıllardır güvencesiz, örgütsüz ve kötü çalışma koşullarda çalışmak zorunda bırakılan taşeron işçiler Sendikamız Genel-İş’te örgütleniyorlar… Diyarbakır Şubemiz tarafından uzun süredir üzerinde durulan taşeron işçilerinin örgütlenmesi çalışmaları sonuç verdi. Şimdiye kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir belediyelerinde taşerona bağlı olarak çalışan 3000’e yakın işçi, Sendikamız Genel-İş’e geçti.
Diyarbakır Şubemiz, taşeron firmalarda çalışan işçileri örgütlemeye başladı...

Diyarbakır Şubemiz, taşeron firmalarda çalışan işçileri örgütlemeye başladı…

Örgütlenme çalışmaları sırasında taşeron işçiler ile toplantı yapan Diyarbakır Şube Başkanı Salih Doğrul, burada bir konuşma yaparak, “Örgütlenerek güçlenilebileceğinden hareketle her gün yüzlerce taşeron işçisi sendikamıza başvurmakta ve örgütlenmek istemektedirler. Sistemin dayattığı taşeronlaştırma, örgütsüzleştirme ve sömürü politikalarına karşın her alanda daha güçlü mücadele etmek için daha çok örgütlenerek cevap vermek gerekiyor. Sistem taşeronlaştırma politikalarıyla ve son olarak gündemleşen “kıdem tazminatı” ve “Toplu iş ilişkileri yasa tasarısı” gibi güvencesiz ve düşük maliyetle çalıştırma hedefiyle sermayeye ucuz işgücü sağlamak amacıyla emek sömürüsüne dayanan yeni bir sistemi kabullenmemizi istiyor. Kadrolu, geçici, 4C, taşeron işçisi olarak ayrıştırılan biz işçiler birleşeceğiz her yeri bir demokratik direniş ve mücadele alanı haline getireceğiz. Hepimizin kurtuluşu buradadır. Kadrolular için nasıl mücadele ediyorsak, örgütsüz olan arkadaşlarımızın hakları için de mücadele edeceğiz; bunun startını vermiş olduk. Bu mücadelede hepimize başarılar diliyorum” dedi. Diyarbakır Şubemizce, iş kolumuzda tek bir taşeron işçi kalmayıncaya kadar örgütlemeye devam edeceklerini belirtti. Örgütümüze güç katacağına inandığımız yeni üyelerimize HOŞGELDİNİZ diyoruz…
Nisan-Mayıs 2012 dönemi itibariye Sendikamızın Örgütlendiği İşyerleri;

Çanakkale iline bağlı Bozcada Belediyesi ve Umurbey Belediyesi işçileri ilk defa sendikalı olurken,

Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Hatay iline bağlı Harbiye Belediyesi işçileri ile Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu İzmir iline bağlı Zeytinova Belediyesi işçileri Sendikamız Genel-İş’i tercih ettiler.

Daha önce örgütlü olduğumuz işyerlerinden de Sendikamıza katılımlar devam ediyor. Ankara-Çankaya Belediyesi’ne bağlı İmar A.Ş., Muğla-Bodrum Belediyesi’ne bağlı Gıda A.Ş., İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İzelman ve İzenerji Şirketleri, İzmit Belediyesi, Ankara-Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Ye-Pa A.Ş. işyerlerinden Sendikamıza katılımlar devam ediyor.

Havsa Belediyesi’nde Örgütlendik…

Edirne İlimize bağlı Havsa Belediyesinde çalışan 25 işçi arkadaşımız Sendikamız Genel-İş üye oldular.Örgütümüze güç katacağına inandığımız yeni üyelerimize HOŞGELDİNİZ diyoruz…

Havsa Belediyesi

Kızıltepe Belediyesi İşçileri Sendikamız Genel-İş’e üye oldu…

Kızıltepe Belediyesi’nde çalışan 130 işçi, Sendikamız Genel-İş’e üye oldu…Örgütlülüğümüze güç katacağımıza inandığımız yeni üyelerimize “hoşgeldiniz” diyoruz…
Şubat-Mart 2012 dönemi itibariye Sendikamızın Örgütlendiği İşyerleri;

İzmir İline bağlı Aliağa Jeotermal Hiz. İnş. Tem. Tan. ve Tur. San. Tic. Ltd. Şti.’de çalışan işçiler, Gaziantep İline bağlı Elif Belediyesi’de çalışan işçiler, Sinop İline bağlı Sahil Belediyeleri Birliği’nde çalışan işçiler ve Hatay İline bağlı Sutaşı Belediyesi’nde çalışan işçiler ilk defa sendikalı olurken, Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Mardin İline bağlı Mazıdağı Belediyesi işçileri Sendikamız Genel-İş’e geçti. Daha önce örgülendiğimiz işyerlerinden de Sendikamıza katılımlar devam ediyor. Tekirdağ İline bağlı Büyükyoncalı Belediyesi, Şırnak İline bağlı Cizre Belediyesi, Çankaya Belediyesi İmar A.Ş., İzmir İzelman A.Ş., İzenerji A.Ş., Karbel Ltd. Şti., İstanbul İlinebağlı Küçükçekmece Belediesi, Manisa İline bağlı Salihli Belediyesi, Yenimahalle Ye-Pa Ltd. Şti. işyerlerinden yeni katılımlar sağladık.

Aralık 2011- Ocak 2012 dönemi itibariyle Sendikamızın Örgütlendiği İşyerleri;

Antalya İline bağlı Akçay Belediyesi işçileri, Aksaray İline bağlı Bozkır Belediyesi işçileri, Kocaeli İlinde bulunan Dilbel Ltd. Şti. işçileri, Afyonkarahisar İline bağlı Karamık Belediyesi işçileri, Kırşehir İline bağlı Ömerhacılı Belediyesi işçileri, Balıkesir İline bağlı Sındırgı Belediyesi işçileri, Nevşehir İlinde bulunan TOKİ 2. Etap Atatürk Konutları’nda çalışan işçiler ilk defa sendikalı olurken,

Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Balıkesir İline bağlı Balya Belediyesi işçileri, Tokat İline bağlı Evrenköy ve Güzelbeyli Belediyesi işçileri, Mardin İline bağlı Kızıltepe Belediyesi işçileri Sendikamız Genel-İş’e geçti.

Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Burdur İline bağlı Bağsaray Belediyesi işçileri de Sendikamız Genel-İş’e geçti.

Daha önce örgülendiğimiz işyerlerinden de Sendikamıza katılımlar devam ediyor. İzmir Bağ-Kent Ltd. Şt., Çankaya İmar A.Ş., İzelman A.Ş. İzenerji A.Ş., Kent Yol A.Ş., Yenikent Belediyesi ve Yenimahalle Ye-Pa Ltd. Şti. işyerlerinden yeni katılımlar sağladık.

İstanbul/KARTURSAŞ (Kartal Belediyesi Şirketi) işçileri, Artvin/Bel-Yap İnşaat Gıda Dikimevi Petrol Üretim Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. (Artvin Belediyesi Şirketi) işçileri, İstanbul/Esenbahçe Konutları Site Yöneticiliği’nde çalışan işçiler, Mersin/Artaş Tem.Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti. işyerinde çalışan işçiler, Mersin/Güneşler Peyzaj Harfiyat Makine İnş. San. işyerinde çalışan işçiler ve Tic. Ltd. Şti. ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat ve Tic. A.Ş. işyerinde çalışan işçiler, Aydın/Tepecik Belediyesi işçileri ilk defa örgütlenerek Sendikamız Genel-İş’e üye oldular.

Yozgat/Çayıralan Belediyesi işçileri ve Uşak/İlyaslı Belediyesi işçileri Hizmet-İş Sendikası’ndan, Aydın/Geyre Belediyesi işçileri, Şırnak/Uzungeçit Belediyesi işçileri ve Afyonkarahisar/Çay Belediyesi işçileri Belediye-İş’ten ayrılarak Sendikamız Genel-İş’e geçtiler.
Muş-Malazgirt İlçesine bağlı Konakkuran Belediyesi işçileri, Sendikamıza üye oldu.
Turunçlu Belediyesi işçileri, Sendikamıza üye oldu.

Örgütlülüğümüze güç katacağına inandığımız Turunçlu Belediyesi işçilerine “Hoşgeldiniz” diyoruz.

Diyarbakır ili Kulp Belediyesi işçileri, Sivas ili Sızır Belediyesi işçileri, Kayseri ili Sarız Belediyesi işçileri, Bitlis ili Güroymak Belediyesi işçileri ve İzmir ili Foça Belediyesi Şirketi Bağkent Sağlık Eğitim Kültür Sanat Sos. Hizmetler İnş. Gıda Tar. Pet. Tic. Ltd. Şti. (İlk örgütlülük)’i işçileri Sendikamız Genel-İş’e üye oldu.

Sendikamıza yeni katılan üyelerimize “hoş geldiniz” diyoruz.
Malatya/Gökçe Belediyesi İşçileri Sendikamıza Üye Oldu.

Sendikamız, bir yandan toplu iş sözleşmeleri, bir yandan işçi alacakları, diğer bir yandan işten atılmalar gibi konularda mücadele verirken, örgütlenme çalışmalarını da sürdürüyor…Malatya/Gökçe Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımız Sendikamız Genel-İş’e üye oldular..

Sendikamıza katılan arkadaşlarımızla şimdi daha da güçlüyüz…

Arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz…

Şubat-Mart 2010 Dönemi İtibariyle Sendikamıza 1000’e Yakın Yeni Üye Katıldı

Konya Çetni Belediyesi işçileri, Muğla Göltürkbükü Belediyesi işçileri, Burdur Gündoğdu Belediyesi işçileri, Muş Karaağıl Belediyesi işçileri, Eskişehir Kenaş Toplu Taş. Nak. Ltd. Şti. işçileri ilk defa sendikalı olurken,

Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Balıkesir Altınoluk Belediyesi işçileri, Erzincan Geçit Belediyesi işçileri, Isparta Yukarıkaşıkara Belediyesi işçileri Sendikamızı tercih etti.

Bunun yanında daha önce örgütlü olduğumuz işyerlerinde de Sendikamıza katılımlar artıyor.

Son olarak İstanbul Ataşehir Belediyesi, Aydın Belediyesi, İzmir Bergama Belediyesi, İzmir Beta Ltd. Şti., İzelman, İzenerji, Edirne Belediyesi işçileri, Amasya Gümüşhacıköy Belediyesi, İzmit Belediyesi, İzmir Karbel, İstanbul Kent A.Ş., Çanakkale Kepez Belediyesi, Şırnak Silopi Belediyesi, İstanbul Şişli Belediyesi, Samsun TekkeköyBelediyesi ve Van Belediyesi işyerlerinden de yeni katılımlar sağladık.

Bağlar Belediyesi’nde Çalışan İşçiler Sendikamıza Geçti

Diyarbakır’ın merkez Bağlar Belediyesi’nde çalışan işçiler, Belediye-İş Sendikası’ndan ayrılarak, Sendikamız Genel-İş’e geçti. Yapılan mutabakat sonrası noter huzurunda imzalanan dilekçelerle Sendikamıza geçen işçiler, Sendikamıza bağlı işçi temsilcileri ile Bağlar Belediyesi hizmet binasında bir araya geldi.

İşçilerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Sendikamızın temsilcileri daha sonra Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran’ı makamında ziyaret etti. Baran, işçi temsilcileriyle yaptığı görüşmede DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebiye yapılan saldırıyı kınayarak, Çelebi’ye acil şifalar diledi. Belediye olarak her zaman işçiden yana tavır aldıklannı ve işçilerin haklarını koruduklannı itade eden Baran, Bağlar Belediyesi işçilerine ve DİSK temsilcilerine bundan sonraki süreçte basanlar diledi. DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Serdar Ekingen de, Bağlar Belediyesi’nde yaptıkları örgütlenmeden dolayı sevinçli olduklarını, fakat bu sevinci doyasıya yaşayamadıklarını ifade ederek, “İzmir Karşıyaka Belediyesi’nden atılan 350 işçi ve Genel Başkanımıza yapılan ham saldından dolayı Bağlar Belediyesi’nde yapmış olduğumuz örgütlemenin sevincini doyasıya yaşayamıyoruz. Tüm bunların yanında da Kürt halkının uzatmış olduğu banş elinin havada kalması, bu sevinci yaşamamıza engel oldu. Fakat inanıyorum ki işçiler üzerinde oynanan oyunlar bir gün son bulacak ve hepimiz sevincimizi doya doya yaşayacağız” dedi.

Örgütlenme
Örgütlenmede Yaşanan Sorunlar ve Çözümlere İlişkin Deneyimler
Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. işçileri Sendikamız Genel-İş’te
Maltepe Belediyesi Taşeron Şirketlerde Yaklaşık 650 Üye Kaydı Gerçekleştirdik
İnsanca Çalışmak ve İnsanca Yaşamak İçin DİSK/Genel-İş'te Örgütlen!
Örgütlülüğümüzü Güçlendirmeye Devam Ediyoruz!