Genel Yönetim Kurulu

REMZİ ÇALIŞKAN
GENEL BAŞKAN

1964 Yılında Şanlıurfa İli Bozova ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümündeki öğrenimini yarıda bırakarak Şanlıurfa Belediyesi’nde işçi olarak çalışmaya başladı. 1998 yılında Şanlıurfa Şube Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığına seçildi. İki dönem Şube Başkanlığı yaptıktan sonra 2003 yılında Diyarbakır Bölge Şube Başkanlığı’na, 13. Genel Kurulumuzda ve 5-6 Ağustos 2006 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulda Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek, Eğitim Daire Başkanlığı görevi yaptı. 28 Temmuz 2007’de Genel Başkanımız Mahmut Seren’in vefatı üzerine 05.09.2007 tarihinde Genel Yönetim Kurulu tarafından Örgütlenme Daire Başkanlığı görevine getirildi. 18-20 Ocak 2008 tarihinde yapılan 14. Olağan Genel Kurul sonucunda Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı oldu. 26-27 Kasım 2011 tarihinde yapılan 15. Olağan Genel Kurul’da Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçildi ve yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanlığı görevine devam etti. 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçildi ve yapılan görev dağılımında Genel Sekreter oldu. 9 Mart 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da, Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçildi ve yapılan görev dağılımında Genel Sekreter oldu. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Sendikamızın Genel Başkanı oldu. Evli ve dört çocuk babasıdır.

CAFER KONCA
GENEL SEKRETER

1965 yılında Muş İli, Varto İlçesine bağlı Dağcılar Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çaylar Nahiyesi’nde tamamladı. Varto Endüstri Meslek Lisesi’nde lise eğitimini alırken son sınıfta bıraktı. 1985 yılında askerliğini tamamladı. 1990 yılında İzmir’e yerleşti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçici işçi olarak çalışmaya başladı. 1991 yılı sonlarına doğru sendikal faaliyetlerinden dolayı işten çıkarıldı. 1992 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZULAŞ’ta işçi olarak çalışmaya başladı. 1994 yılında da tekrar işten çıkarıldı. 1996 yılında İZELMAN’da işe başladı. 2000 yılında Sendikamızın İzelman’daki örgütlenme çalışmaların önemli katkılar sundu. 2001 yılında İzelman’da işyeri temsilcisi oldu. 2003 yılında yapılan İzmir 3 Nolu Şube Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığına seçildi. 2007 yılında yapılan Şube Olağan Genel Kurulu seçiminde de tekrar Şube Başkanlığı’na getirildi. 26-27 Kasım 2011 tarihinde yapılan 15. Olağan Genel Kurul’da Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine adaylığı sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik haksız bir şekilde yapılan operasyon sonucunda, İzmir 3 Nolu Şubemize bağlı 5 yönetici ve üyemiz ile birlikte tutuklandı. Kendisi cezaevinde iken, 15. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve yapılan görev dağılımında Araştırma Daire Başkanı oldu. Yaklaşık 8 ay süren tutukluluk sürecinin ardından Araştırma Daire Başkanlığı görevine 2012 Ağustos ayında başladı. 7 Mayıs 2013 tarihinde yapılan görev dağılımında Mali İşler Daire Başkanı oldu. 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da ise Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek, yapılan görev dağılımında Mali İşler Daire Başkanı oldu. 9 Mart 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek, yapılan görev dağılımında Mali İşler Daire Başkanı oldu. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Genel Sekreter oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ÇETİN ÇALIŞKAN
MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI

1964 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve Orta öğretimi Ankara’da tamamladı. Lise öğrenimini ise yarıda bırakmak zorunda kaldı. 1989 yılında Çankaya Belediyesi’nde işçi olarak çalışmaya başladı. 1992 yılında Sendikamızın tekrar açılışından sonra örgütlenme çalışmaları içerisinde aktif olarak yer aldı. 1998 yılında DİSK/Genel-İş Sendikası Ankara Bölge Şube Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2006 yılında Ankara 1 Nolu Şube Olağanüstü Genel Kurulu’nda Şube Başkanı olarak seçildi. 2007 ve 2011 yıllarında yapılan Olağan Genel Kurullarda da Şube Başkanlığı görevine tekrar seçildi. 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da ise Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı oldu.9 Mart 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek, yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı oldu. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Mali İşler Daire Başkanı oldu.Evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk babasıdır.

MAHMUT ŞENGÜL
EĞİTİM DAİRE BAŞKANI

1968 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Arguvan Kurudere Köyü kütüğüne bağlıdır. İlköğrenimini İstanbul’da tamamladı. Ortaöğrenimini yarıda bırakarak çalışma hayatına atıldı. Çeşitli branşlarda çıraklık ve ustalıktan sonra 4 yıl otomobil sektöründe kaynakçı olarak çalıştı. Sendikal örgütlenmeden dolayı işten atıldıktan sonra 1993 yılında Kadıköy Belediyesi’nde işe başladı. İşe ilk giriş tarihinden itibaren Genel-İş üyesi olarak çalışmaya devam etti. İşyeri baştemsilciliği, bölge yönetimi, denetim kurulu üyeliği ve sonrasında 2011 yılında İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu şube başkanlığına seçildi. 4 yıllık şube başkanlığı görevinden sonra yeniden İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu şube başkanlığına seçildi. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Eğitim Daire Başkanı oldu.

M. SALİH DOĞRUL
TOPLU SÖZLEŞMELER DAİRE BAŞKANI

1976 yılında Cizre’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır’da tamamladı. Lisans eğitimini Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde Ziraat Mühendisi olarak, yüksek lisans eğitimini ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde Peyzaj alanında tamamladı. 2002 yılından itibaren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Ziraat Mühendisi olarak çeşitli kademelerde çalıştı. Çeşitli STK’larda aktivist olarak görev aldı. 2004-2007 yıllarında Sokak Çocukları Derneği’nde başkanlık yaptı. 2009 yılından beri DİSK/ Genel-İş bünyesinde mücadelesini sürdürmekte olup, 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı oldu. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

TANER ŞANLI
ÖRGÜTLENME DAİRE BAŞKANI

20 Nisan 1980 Erzincan doğumlu Taner Şanlı ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Sendikal faaliyetlerine 2006 yılında İZENERJİ örgütlenme süreciyle başlayan Şanlı, 2007-2011 tarihlerinde işyeri baş temsilciliği ve aynı zamanda işyeri disiplin kurulu üyeliği yaptı. 2011 tarihinde İzmir 2 Nolu Şube Başkanlığına seçildi. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı oldu. Sendikal faaliyetlerine ek olarak Yöre Dernekleri Platformu’nda görev alan Şanlı, evli ve iki çocuk babasıdır.

MEHMET GÜLERYÜZ
ARAŞTIRMA DAİRE BAŞKANI

1962 yılında Antakya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Maden Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılında ise Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Askerlikten sonra, 1989-1995 yılları arasında özel sektörde yeraltı madencilik alanında Amasya/Gümüşhacıköy İlçesi’ndeki Kurşun-Gümüş madeni arama şantiyesinde beş yıl ve yine aynı şirketin Bursa/Orhaneli İlçesi’ndeki Krom madeni şantiyesinde bir yıl Şantiye Şefi olarak çalıştı. 1995 yılında mesleğinden ayrılarak, aynı yıl Hatay/Çekmece Belediyesi’nde işçi olarak çalışmaya başladı. 1996 yılında Çekmece Belediyesi işçilerinin Sendikamıza örgütlenmesi çalışmalarında aktif olarak çalıştı. Hatay/İskenderun Şubemizin 12 Eylül 1999 tarihinde gerçekleşen 3. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Sekreteri, 19 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 4. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığı görevine seçildi. Daha sonra yapılan 5. ve 6. Olağan Genel Kurullarda da tek aday olarak Hatay Şube Başkanlığı görevlerine tekrar seçildi. Sendikamızın 26-27 Kasım 2011 tarihlerinde yapılan 15. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine Bağımsız aday olarak katıldı ancak seçilemedi. 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da ise Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı oldu. 9 Mart 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek, yapılan görev dağılımında Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı oldu.17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Araştırma Daire Başkanı oldu. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.