Çalışma Bakanlığı Önünde Haykırdık: Kıdemi Değil Taşeronu Kaldır!

07/06/2017

DİSK Yönetim Kurulu’nun kıdem tazminatı konusunda yurt genelinde almış olduğu eylem kararı doğrultusunda Ankara’da da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması düzenlendi.

“Kıdem Tazminatı Haktır, Gasp Edilemez! Kıdem Tazminatında Fon Değil Garanti İstiyoruz!” konulu basın açıklaması için DİSK üyesi işçiler, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi. “Direne direne kazanacağız”, "Kıdemi değil taşeronu kaldır”,"Kıdeme uzanan eller kırılsın", "Kıdemimize dokunma, sabrımızı taşırma", "Zafer direnen işçilerin olacak” sloganları eşliğinde süren yürüyüş sonrası basın açıklaması yapıldı.

Sendikamız Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimizin de katıldığı basın açıklamasını DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün’ün açılış konuşmasının ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko okudu.

Kani Beko, açıklamasında kıdem tazminatının 80 yıllık temel bir işçi hakkı olduğunu belirttiği konuşmasında, Türkiye işçi sınıfının 1936’dan beri kıdem tazminatı hakkına sahip olduğunu; Hükümetin kapalı kapılar ardında, sendikalardan ve işçilerden gizli kıdem tazminatını fona devretme hazırlıklarını yürüttüğünü söyledi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Beko, kıdem tazminatı fonunun çıkmaz yol olduğunu, fon dayatmasına karşı sonuna kadar direneceklerini, direnmekle yetinmeyerek, kıdem tazminatı hakkının geliştirilmesi ve garanti altına alınması için talepleri yükselteceklerini söyledi.

Sendikamız Ankara şubelerinin kitlesel katılım gösterdiği basın açıklamasına, DİSK üyesi sendikaların başkan, yönetici ve üyeleri, KESK üyesi emekçiler, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Türkiye'nin her yerinde İstanbul, İzmir, Mersin, Adana, Gaziantep, Muğla, Edirne ve diğer illerde "Kıdem tazminatı iş güvencemizdir, dokunma" diyerek alanlara çıktık.

Çalışma Bakanlığı Önünde Haykırdık: Kıdemi Değil Taşeronu Kaldır!