İzmir’de Tüm Kamu İşçilerine Eşit Kadro Talebimizi Bir Kez Daha Haykırdık

12/06/2018

Kadro beklerken, 696 Nolu KHK ile güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek işsiz bırakılan ve direnişte olan Ege Üniversitesi işçileriyle dayanışma eylemi yapıldı.

Sendikamız İzmir şubelerinin de katıldığı dayanışma eyleminde; 15-16 Haziran İşçi Direnişi’nin 48. yıldönümünde, kamuda ve belediyelerde hak kayıplarına sebep olan kadro aldatmacasına karşı ayrımsız, şartsız, tüm kamu işçilerine eşit kadro talebimiz bir kez daha haykırıldı.

Öğlen paydosu ile birlikte Bornova Metro önünde toplanmaya başlayan işçiler buradan sloganlarla kadroya geçiş sürecinde güvenlik soruşturması ileri sürülerek işten çıkarılan ve 73 gündür direnişte olan Ege Üniversitesi işçilerinin yanına yürüdü. '15 16 Haziran'ın Ruhuyla Güzel Günlere Yürüyoruz' pankartının taşındığı yürüyüşte 'Kadro Dediniz İşimizden Ettiniz', 'Zafer Direnen Emekçinin Olacak', 'Yaşasın İş Ekmek Özgürlük Mücadelemiz' sloganları atıldı.

Dayanışma eylemine; Sendikamız İzmir şubeleri yönetici ve üyeleri, DİSK üyesi sendikaların yönetici ve üyeleri, İzmir emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

İzmir’de Tüm Kamu İşçilerine Eşit Kadro Talebimizi Bir Kez Daha Haykırdık