Genel Yönetim Kurulu

REMZİ ÇALIŞKAN
GENEL BAŞKAN

1964 yılında Şanlıurfa İli Bozova ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümündeki öğrenimini yarıda bırakarak Şanlıurfa Belediyesi’nde işçi olarak çalışmaya başladı. 1998 yılında Şanlıurfa Şube Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığına seçildi. İki dönem Şube Başkanlığı yaptıktan sonra 2003 yılında Diyarbakır Bölge Şube Başkanlığı’na, 17-18 Ocak 2004 tarihinde yapılan 13. Olağan Genel Kurulumuzda Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek, Eğitim Daire Başkanlığı görevi yaptı ve 5-6 Ağustos 2006 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulda Genel Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden seçilerek, tekrar Eğitim Daire Başkanı olarak görev yaptı. 28 Temmuz 2007’de Genel Başkanımız Mahmut Seren’in vefatı üzerine 05.09.2007 tarihinde Genel Yönetim Kurulu tarafından Örgütlenme Daire Başkanlığı görevine getirildi. 18-20 Ocak 2008 tarihinde yapılan 14. Olağan Genel Kurul sonucunda Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı oldu. 26-27 Kasım 2011 tarihinde yapılan 15. Olağan Genel Kurul’da Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçildi ve yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanlığı görevine devam etti. 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçildi ve yapılan görev dağılımında Genel Sekreter oldu. 9 Mart 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da, Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçildi ve yapılan görev dağılımında yeniden Genel Sekreter oldu. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Sendikamızın Genel Başkanı oldu. 23-24-25 Ağustos 2019 tarihinde yapılan 17. Olağan Genel Kurul’da yeniden Sendikamızın Genel Başkanı oldu. Evli ve dört çocuk babasıdır.

ŞÜKRET SEVGENER
GENEL SEKRETER

1969 yılında İzmir Bergama’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bergama’da tamamladı. Akdeniz Üniversitesi Elektrik Bölümü mezuniyeti sonrasında Kocaeli Üniversitesi Öğretmenlik Bölümünde öğretmenlik eğitimini tamamladı. 1992 yılından itibaren Bergama Belediyesinde işçi olarak çalışmaya başladı. 2011 yılından itibaren İzmir 4 No’lu Şube Başkanı, 26-27 Kasım 2011 tarihinde yapılan 15. Olağan Genel Kurul’da Genel Disiplin Kurulu Üyesi, 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Genel Denetim Kurulu Üyeliğine seçilerek; yapılan görev dağılımında Genel Denetim Kurulu Başkanı oldu. 23-24-25 Ağustos 2019 tarihinde yapılan 17. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek; yapılan görev dağılımında Genel Sekreter oldu. Bir çocuk babasıdır.

MEHMET GÜLERYÜZ
MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI

1962 yılında Antakya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Maden Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılında ise Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Askerlikten sonra, 1989-1995 yılları arasında özel sektörde yeraltı madencilik alanında Amasya/Gümüşhacıköy İlçesi’ndeki Kurşun-Gümüş madeni arama şantiyesinde beş yıl ve yine aynı şirketin Bursa/Orhaneli İlçesi’ndeki Krom madeni şantiyesinde bir yıl Şantiye Şefi olarak çalıştı. 1995 yılında mesleğinden ayrılarak, aynı yıl Hatay/Çekmece Belediyesi’nde işçi olarak çalışmaya başladı.Hatay/İskenderun Şubemizin 12 Eylül 1999 tarihinde gerçekleşen 3. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Sekreteri, 19 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 4. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığı görevine seçildi. Daha sonra yapılan 5. ve 6. Olağan Genel Kurullarda da tek aday olarak Hatay Şube Başkanlığı görevlerine tekrar seçildi. Sendikamızın 26-27 Kasım 2011 tarihlerinde yapılan 15. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine Bağımsız aday olarak katıldı ancak seçilemedi. 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da ise Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı oldu. 9 Mart 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek, yapılan görev dağılımında Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı oldu.17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Araştırma Daire Başkanı oldu. 13 Nisan 2018 tarihinde toplanan Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan görev dağılımında Mali İşler Daire Başkanı oldu. 23-24-25 Ağustos 2019 tarihinde yapılan 17. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek; yapılan görev dağılımında Mali İşler Daire Başkanı olarak görevine devam etmesine karar verildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

M. SALİH DOĞRUL
EĞİTİM DAİRE BAŞKANI

1976 yılında Cizre’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır’da tamamladı. Lisans eğitimini Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde Ziraat Mühendisi olarak, yüksek lisans eğitimini ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde Peyzaj alanında tamamladı. 2002 yılından itibaren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Ziraat Mühendisi olarak çeşitli kademelerde çalıştı. Çeşitli STK’larda aktivist olarak görev aldı. 2004-2007 yıllarında Sokak Çocukları Derneği’nde başkanlık yaptı. 2009 yılından beri DİSK/ Genel-İş bünyesinde mücadelesini sürdürmekte olup, 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı oldu.13 Nisan 2018 tarihinde toplanan Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan görev dağılımında Eğitim Daire Başkanı oldu. 23-24-25 Ağustos 2019 tarihinde yapılan 17. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek; yapılan görev dağılımında Eğitim Daire Başkanı olarak görevine devam etmesine karar verildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ÇETİN ÇALIŞKAN
TOPLU SÖZLEŞMELER DAİRE BAŞKANI

1964 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve Orta öğretimi Ankara’da tamamladı. Lise öğrenimini ise yarıda bırakmak zorunda kaldı. 1989 yılında Çankaya Belediyesi’nde işçi olarak çalışmaya başladı. 1992 yılında Sendikamızın tekrar açılışından sonra örgütlenme çalışmaları içerisinde aktif olarak yer aldı. 1998 yılında DİSK/Genel-İş Sendikası Ankara Bölge Şube Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2006 yılında Ankara 1 Nolu Şube Olağanüstü Genel Kurulu’nda Şube Başkanı olarak seçildi. 2007 ve 2011 yıllarında yapılan Olağan Genel Kurullarda da Şube Başkanlığı görevine tekrar seçildi. 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da ise Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı oldu.9 Mart 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek, yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı oldu. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, yapılan görev dağılımında Mali İşler Daire Başkanı oldu.13 Nisan 2018 tarihinde toplanan Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan görev dağılımında Araştırma Daire Başkanı oldu.23-24-25 Ağustos 2019 tarihinde yapılan 17. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek; yapılan görev dağılımında Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

TANER ŞANLI
ÖRGÜTLENME DAİRE BAŞKANI

20 Nisan 1980 Erzincan doğumlu Taner Şanlı ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Sendikal faaliyetlerine 2006 yılında İZENERJİ örgütlenme süreciyle başlayan Şanlı, 2007-2011 tarihlerinde işyeri baş temsilciliği ve aynı zamanda işyeri disiplin kurulu üyeliği yaptı. 2011 tarihinde İzmir 2 Nolu Şube Başkanlığına seçildi. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan 16. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek; yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı oldu. 23-24-25 Ağustos 2019 tarihinde yapılan 17. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilerek; yapılan görev dağılımında Örgütlenme Daire Başkanı olarak görevine devam etmesine karar verildi. Sendikal faaliyetlerine ek olarak Yöre Dernekleri Platformu’nda görev alan Şanlı, evli ve iki çocuk babasıdır.

NEVZAT KARATAŞ
ARAŞTIRMA DAİRE BAŞKANI

1964 Ardahan Posof doğumludur. 1982 yılında bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başladı. Yol-İş Sendikası’nda İşyeri Sendika Temsilciliği yaptı. 1989 yılında Beykoz Belediyesinde işe başladı. Türk-İş’de genel kurul delegeliği yaptıktan sonra, Genel-İş’e üye oldu. Genel-İş’te 3,5 yıl Şube Sekreterliği yaptıktan sonra yönetim kurulu ve delegelerin oy birliği ile Şube Başkanlığı’na getirildi. 02.06.2007, 16.04.2011 ve 28.03.2015 tarihlerinde yapılan şube genel kurullarında 3 dönem şube başkanlığına seçildi. Aynı zamanda DİSK İstanbul Anadolu Yakası Bölge Temsilcisidir. 17-18 Ekim 2015 tarihinde yapılan Genel-İş 16. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde Genel-İş Denetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 23-24-25 Ağustos 2019 tarihinde yapılan 17. Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek; yapılan görev dağılımında Araştırma Daire Başkanı oldu. Evli ve dört çocuk babasıdır.