PSI’dan Grev Hakkı için Eylem Çağrısı

Sendikamızın üst kuruluşlarından PSI, grev hakkı ihlallerine karşı dünya çapında bir eylem çağrısı yaptı. PSI üyeleri ve sendikaSendikamızın üst kuruluşlarından PSI, grev hakkı ihlallerine karşı dünya çapında bir eylem çağrısı yaptı. PSI üyeleri ve sendika liderleri 4 Haziran 2014 günü, grev hakkı talebiyle yola çıkarak işçi haklarını ve sendikal hakları ihlal eden ülkeleri Cenevre’de ve 10 farklı dünya şehrinde kınadı. PSI üye ve liderleri bir “kınama rotası (route of shame)” belirleyerek, Arjantin, Bangladeş, Şili, Guatemala, Endonezya, Japonya, Paraguay, Panama, Peru ve Güney Kore’de eylemler gerçekleştirdi. PSI’ın eylemi, Cenevre’de 103. Uluslararası Çalışma Konferansı ile de eş zamanlı gerçekleşti. Konferans’ın ana gündem maddesini ülkelerin ILO Sözleşmeleri’ne aykırı davranarak işçi haklarına ve sendikal faaliyetlere ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemesi oluşturdu. Özellikle Türkiye, Mısır, Yunanistan, Kanada, Peru, Güney Kore, Endonezya, Kamboçya, Kolombiya, İspanya gibi ülkeler işçi haklarının tehlikede olduğu yerler olarak ele alındı. PSI Genel Sekreteri Rosa Pavanelli, “Çoğu hükümet belli bir azınlığın çıkarına yönelik hareket ediyor. Bu yüzden eşitsizlik dünya çapında büyük bir hızla artıyor. Kaliteli kamu hizmetleriyle desteklenecek insanca çalışma ve yaşam koşulları için yatırım yapılmasına ihtiyacımız var. Kamu ve özel sektördeki tüm işçiler için grev hakkı talep ediyoruz. Bütün işçilerin sosyal güvence, yeterli ücret ve iyi çalışma koşullarına sahip olmaya hakkı vardır. Geleneksel küresel politikalar insan hakları konusunda anlamlı sonuçlar elde etmede başarısız olmaktadır. Hakları için mücadele eden milyonlarca işçinin yanındayız. Uluslararası dayanışma bizi daha güçlü kılar.” diye konuştu. 

liderleri 4 Haziran 2014 günü, grev hakkı talebiyle yola çıkarak işçi haklarını ve sendikal hakları ihlal eden ülkeleri Cenevre’de ve 10 farklı dünya şehrinde kınadı.

PSI üye ve liderleri bir “kınama rotası (route of shame)” belirleyerek, Arjantin, Bangladeş, Şili, Guatemala, Endonezya, Japonya, Paraguay, Panama, Peru ve Güney Kore’de eylemler gerçekleştirdi.

PSI’ın eylemi, Cenevre’de 103. Uluslararası Çalışma Konferansı ile de eş zamanlı gerçekleşti. Konferans’ın ana gündem maddesini ülkelerin ILO Sözleşmeleri’ne aykırı davranarak işçi haklarına ve sendikal faaliyetlere ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemesi oluşturdu. Özellikle Türkiye, Mısır, Yunanistan, Kanada, Peru, Güney Kore, Endonezya, Kamboçya, Kolo
biya, İspanya gibi ülkeler işçi haklarının tehlikede olduğu yerler olarak ele alındı.

PSI Genel Sekreteri Rosa Pavanelli, “Çoğu hükümet belli bir azınlığın çıkarına yönelik hareket ediyor. Bu yüzden eşitsizlik dünya çapında büyük bir hızla artıyor. Kaliteli kamu hizmetleriyle desteklenecek insanca çalışma ve yaşam koşulları için yatırım yapılmasına ihtiyacımız var. Kamu ve özel sektördeki tüm işçiler için grev hakkı talep ediyoruz. Bütün işçilerin sosyal güvence, yeterli ücret ve iyi çalışma koşullarına sahip olmaya hakkı vardır. Geleneksel küresel politikalar insan hakları konusunda anlamlı sonuçlar elde etmede başarısız olmaktadır. Hakları için mücadele eden milyonlarca işçinin yanındayız. Uluslararası dayanışma bizi daha güçlü kılar.” diye konuştu.