Beşiktaş Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzaladık

17/03/2021

Sendikamız ile Beşiktaş Belediyesi arasında, 1849 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesinde işçilerin günlük ücretlerine zam yapılarak sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

Beşiktaş Belediyesi önünde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız  Remzi Çalışkan, Beşiktaş Belediye Başkanı  Rıza Akpolat, Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Araştırma Daire Başkanı Nevzat Karataş, İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ve şube yöneticileri, belediye yöneticileri ile belediyede çalışan temsilci ve üyelerimiz katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, pandemi döneminde özveriyle çalışan belediye personeline teşekkür ederek şunları söyledi:

Toplu iş sözleşmelerinde alın terimizin hakkını tabii ki sonuna kadar isteriz, bu bizim hakkımızdır. Ancak ülkenin ekonomik ve sosyal durumunu, işsizliği, adaletsizliği ve eşitsizliği de göz önünde bulundururuz ve sadece ücret sendikacılığı yapan bir anlayışta da olmayız. Biz o yüzden emek mücadelesi diyoruz ama aynı zamanda da demokrasi mücadelesi veriyoruz.  Ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini, aydınlık geleceğimizi düşünerek ve bunu asla göz ardı etmeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşanılan bu tablo karşısında daha fazla birlik olmaya, daha fazla bütünlük içerisinde olmaya ihtiyacımız var.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da konuşmasında, oluşan birlik ve beraberlikten dolayı mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

Toplu iş sözleşmesini, mümkün olduğunca en iyi şartlarda gerçekleştirdik. En iyi sözleşmeyi yapmaya gayret gösterdik. Bundan sonra da gösterdiğimiz çabayla belediyeyi yönetmeye devam edeceğiz. Vatandaşın bize, hizmete ihtiyacı var. Sözleşmeyle dayanışma duygumuzu geliştirdiğimizi düşünüyoruz. Umarım Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin kol kola omuz omuza imzaladığı bu sözleşmeler komşu belediyelerimize de örnek olur. Diğer anlayışların yönettiği belediyelerde de bu sözleşmeler etkin kılınır, bu sözleşmeler imzalanmaya başlar.

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ise yaptığı konuşmasında, “Geniş çaplı ve özgür müzakere masasında yapılan ilk toplu sözleşme oldu. O yüzden bizim için önemi çok büyük. Mevcut olan toplu sözleşmelerden elde ettiğimiz demokratik, sosyal, iktisadi ve kültürel haklarımız korunarak üstüne daha yenileri eklendi. Umarız ki toplu sözleşme daha güzel günlerde daha iyi şartlarda yapılır ve geleceğe yeni katkı sunar” dedi.

Toplu iş sözleşmesi imza töreni tarafların birbirlerine plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Beşiktaş Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzaladık