Sarıyer Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

28/10/2021

Sendikamız ile Sarıyer Belediyesi şirketi Sarbel A.Ş. arasında 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi 27 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen törenle imzalandı. Toplu iş sözleşmesi, işçilerin günlük ücretlerinde artışın yanında pek çok sosyal hakkın kazanımını da sağladı. Son derece coşkulu bir atmosferde gerçekleşen törende, işçiler omuz omuza halaylarla kutlama yaptı.

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde gerçekleşen toplu iş sözleşmesi törenine;  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Araştırma Daire Başkanı Nevzat Karataş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ve şube yöneticileri, belediye yöneticileri ile belediyede çalışan temsilcisi ve üyelerimiz katıldı.

İmza töreninin açış konuşmasını yapan İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan, “ Biz uzun bir müzakereden sonra buralara geldik, bugün mutlu sona kavuştuk” dedi.

Daha sonra Genel Başkanımız Remzi Çalışkan bir konuşma yaptı. Genel Başkanımız Çalışkan, emek ve işçi dostu belediye başkanı Genç'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, işçilerin Cumhuriyet Bayramı'nı ve toplu iş sözleşmesini kutladı ve ülkenin içinde bulunduğu şartlarda bu tabloya ulaşmanın zor olduğunu, bu zorluğun hep birlikte aşılarak başarıldığını vurguladı.

Çalışkan: "Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar ve yönetim tarzı kazanımlarımızı yarına taşıyacak anlayış ve yeterlilikte değildir. Bu nedenle DİSK/Genel-İş olarak mücadelemizi büyüterek sadece bugünü değil, yarınımızın inşası ve aydınlık bir gelecek için de direniyoruz. "Demokrasi işçinin ekmeğidir" demiştik, ülkenin yükünü sırtlayan işçilerdir, bizleriz; emeğimizi de, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini de savunur, bu mücadeleyi de biz veririz. Güçlü bir sınıf hattı oluşturmadan, güçlü bir demokrasi hattı da oluşamaz" dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da bir konuşma yaptığı törende, Çerkezoğlu özetle şunları söyledi: “Bizim belediyelerimizde imzaladığımız toplu iş sözleşmeleri bir sözleşmeden daha fazla anlamlar taşıyor. Ülkemizin aydınlık geleceğinin nüvelerini iş yerlerinde sendikalı bir çalışma yaşamını kurarak, büyüterek gösteriyor, örnekler yaratıyoruz. Bizi açlıkla yoksullukla yüz yüze bırakanlara karşı, demokrasi kırıntılarının da ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu süreçte omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Bu dünyanın bütün yükünü göğüsleyen işçiler, açlığa, yoksulluğa mahkûm ediliyor. Düzenin çarkları bizim emeğimizle dönüyor. Bu düzeni değiştirmek bizim boynumuzun borcudur”.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de, emeğin ve emekçinin yanında olduğunu dile getirdiği ve işçilere teşekkür ettiği bir konuşma yaparak, toplu sözleşmenin başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Son olarak, törene katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da şunları söyledi:

“Bu memlekette emeği sömürenlere inat emeğin hakkı nasıl verilirmiş gösteren sizlere teşekkür ediyorum. Bugün burada özellikle olmak istedim. Böyle karanlıklar içinde yaşadığımız bir memlekette umudu içimizde barındırıyorsak eğer bu anların sayesinde, sizin sayenizde. İmzalanan şey sadece Sarıyer Belediyesi işçilerinin haklarını alması değil. Bu ülkede hakları yenen milyonlarca emekçiye de haklarını alabileceklerini gösterdi. Bu ülkede bütün işçiler ve emekçiler haklarını aldığı gün hepimiz nefes alacağız”.

Tören başladığı gibi halaylar eşliğinde son buldu.

Sarıyer Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi Sevinci