Konak Belediyesi Toplu İş Sözleşmesinde KHK’lı İşçiler İçin İyileştirme

31/07/2019

Sendikamız ile Konak Belediyesi şirketi Merbel A.Ş. arasında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen çalışanların sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik toplu iş sözleşmesi 30 Temmuz 2019 tarihinde imzalandı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre, Marbel A.Ş.’de KHK ile çalışan işçilere her ay  417 TL gıda yardımı ile 312 TL ulaşım yardımı adı altında iyileştirme yardımı  yapılması karara bağlandı.

İmza törenine;  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Genel Sekreter Cafer Konca, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir 5 No’lu Şube Başkanı A. Haydar Kara ve şube yöneticileri, İzmir şube başkan ve yöneticileri ile belediyede çalışan üyelerimiz katıldı.

Törende konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ekonomik krizin yıkıcı etkisinin yaşandığı bir süreçte toplu sözleşmelerin çok değerli olduğunu belirterek, bu sözleşmede emeği geçen herkesi kutladığını söyledi.

Genel Başkanımız Remzi Çalışkan yaptığı konuşmasında, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a emeğe ve alın terine yaklaşımından ve KHK ile çalışanlara sağladığı olanaklardan ötürü teşekkür ederek, Konak Belediyesi ile imzalan bu sözleşmenin bir umut olduğunu ve herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise yaptığı konuşmada, çalışanların yaşam şartlarını ‘nasıl daha iyileştirebiliriz’ düşüncesinden hareketle bu sözleşmenin hazırlandığını belirterek sözleşmenin çalışanlara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Tören imzaların atılması sonrasında işçilerin halaya durmasıyla sona erdi.

Konak Belediyesi Toplu İş Sözleşmesinde KHK’lı İşçiler İçin İyileştirme