Nilüfer Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzaladık

26/06/2021

Sendikamız ile Nilüfer Belediyesi arasında belediyede çalışan 101 kadrolu işçi ile belediye iştiraki NİLBEL A.Ş.’de çalışan 1840 işçiyi kapsayan 2021-2022 süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.  Toplu iş sözleşmelerinde işçilerin günlük ücretlerine zam yapılarak sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

İmzalanan toplu iş sözleşme törenine Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanımız Çetin Çalışkan, Bursa Şube Başkanımız Selahattin Atak ve şube yöneticileri, NİLBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kale ve belediye yöneticileri ile üyelerimiz katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, salgınla birlikte tırmanan ekonomik krizin herkesi etkilediğini belirterek, "Biz emekçiler, insanca yaşayacağımız bir ücreti elbette talep edeceğiz, bu sonuna kadar hakkımızdır. Ancak, adaleti hukuku asla göz ardı etmeyeceğiz. Belediyede ürettiğimiz hizmetin ortağıyız, hizmetin aksamaması gereğini de asla unutmayacağız. Toplu sözleşmede her şeyin en iyisine layıksınız. Toplu sözleşme hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise yaptığı konuşmada, ekonomik kriz koşullarında olabildiğince çalışanların yaşam koşullarını iyileştirmeye çalıştıklarını belirterek "Sizin daha iyi şartlara kavuşmanız bizim her zaman önceliğimiz oldu. Olanaklarımız ölçüsünde önce çalışanlarımızı memnun etmek istiyoruz. İş barışı ve eşit işe-eşit ücret dengesinin sağlanabilmesi adına, düşük ücretli çalışanların yevmiyelerinin iyileştirilmesine ve aynı görevi yapan çalışanların ücretlerinin dengelenmesine öncelik verdik" dedi.

Tören, imzaların atılması sonrasında işçilerin davul zurna eşliğinde çektiği halayla sona erdi.

.

Nilüfer Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzaladık