Karşıyaka Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

30/07/2019

Sendikamız ile Karşıyaka Belediyesi Kent Karşıyaka Sosyal Tesis İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KENT A.Ş.) arasında bir yıl süreli toplu iş sözleşmesi 30 Temmuz 2019 tarihinde imzalandı. Toplu iş sözleşmesinde işçilerin ücretlerine zam yapılarak, sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

Sözleşmeyle işçilere; öğle yemeği-yemek yardımı, günlük süt ve yoğurt yardımı,  her ay sosyal yardım paketi, her ay yakacak yardımı, her ay gıda yardımı, her ay ulaşım yardımı, aylık çocuk yardımı ile öğrenim gören işçi çocuklarının tahsil durumlarına göre yıllık öğrenim yardımı, yllık giyim ve koruyucu eşya yardımı, ücretsiz kreş ve anaokulu, çocukları için sünnet yardımı, işçi lokali sağlanması, üyelerimiz tarafından kurulacak yardımlaşma sandıkları, sosyal tesis ve kooperatiflerin belediye tarafından desteklenmesi ile yılda dört ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde bu sabah gerçekleştirilen törene; DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Genel Sekreteri Cafer Konca, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve şube yöneticileri, İzmir şube başkan ve yöneticileri ile Kent A.Ş. çalışanı üyelerimiz katıldı.

Törende konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu sözleşme ekonomik krize karşı işçi sınıfını korurken, demokrasiyi yeniden kuracağımız önemli bir mevzi niteliğini de taşıyor. Sürece katkı sunan Belediye Başkanımıza, Kent AŞ yöneticilerine, şube yöneticilerimize, işçi arkadaşlarıma, tüm Genel İş Sendikamıza DİSK adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Başkanımız Remzi Çalışkan'da törende yaptığı konuşmada, “Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Emek en yüce değerdir. Emeğe değer vermek önemlidir. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Emeğin, demokrasinin mücadelesini vermek durumundayız. Karşıyaka Belediyemize, halkın emek mücadelesine katkı sunması nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise yaptığı konuşmada, “Yerel yönetimlere dayatılan ekonomik ve sosyal sıkıntılara rağmen, emekçilerimize daha insanca koşullar sağlamak için uğraşıyoruz. İş barışının olmadığı, emeğin karşılığının ter soğumadan ödenmediği ve dayanışmanın yaşam biçimine çevrilmediği hiçbir yerde, başarının elde edildiği görülmemiştir. Bu duruş ve inançla imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin emekçilerimize ve kentimize uğurlar getirmesini diliyorum” dedi.

Toplu iş sözleşmesi töreni, karşılıklı olarak imzaların atılması sonrasında verilen plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.

Karşıyaka Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi Sevinci