Lüleburgaz Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzaladık

13/02/2021

Sendikamız ile Lüleburgaz Belediyesi Personel Hizmetleri A.Ş.’de çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesinde işçilerin günlük ücretlerine zam yapılarak sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

İmza törenine Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli,  Eğitim Dairesi Başkanı M. Salih Doğrul, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Araştırma Dairesi Başkanı Nevzat Karataş, Trakya Şube Başkanı Salim Şen ve şube yöneticileri, belediye ve şirket yöneticileri ile belediyede çalışan temsilci ve üyelerimiz katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan şunları söyledi:

Bu zor şartlarda, zor koşullarda emek üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, alınteri döküyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümcül bir salgın dönemi yaşanıyor. Bu salgın salgın riskine rağmen sokak sokak, cadde cadde temizlik yapan tüm işçi kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.Salgın riskine rağmen çalışırken kaybettiğimiz işçi kardeşlerimi de buradan saygıyla anıyor, halen tedavisi devam eden kardeşlerimizin de bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum

Yaşanılan salgının bu ülkede var olan krizlerin üzerine, var olan açlığın, var olan yoksulluğun üzerine geldi. Ülkemizde ekonomik krizle birlikte siyasi bir krizde yaşanıyor. Adaletin ve hukukun geldiği nokta ortada. Demokrasinin en temel değerlerinin yerle bir edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Her türlü zorluğa rağmen insanca yaşanabilir bir ücret ve sosyal hak talebimiz etrafında sürdürdüğümüz mücadelemiz sürüyor.

Genel-İş’in onurlu üyeleri; Sendikamız gittikçe gelişiyor ve büyüyor. Türkiye’nin en yaygın sendikasının üyelerisiniz. Edirne’de de varız, Hakkari’de de varız, Artvin’de de varız, Muğla’da da varız. Bizler, günü kurtaran, sadece toplu sözleşmelerde hak elde edip sonra eyvallah diyen bir sendika değiliz. Biz bir yandan ekmek mücadelesi bir yandan da demokrasi mücadelesi vermeye devam ediyoruz.  Bu ülkede yarın ne olacak diye bir endişemiz var, çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız. Ülkenin aydınlık geleceğini düşünmek zorundayız. Hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz.

Taşerondan şirket işçiliğine geçiş gerçekleşti. Ama bizim talebimiz bu değildi. Kadro mücadelemizi eşitlik sağlanıncaya kadar sonuna kadar devam ettireceğiz. Bir arada, yan yana olacağız. Daha da örgütlü olacağız, daha da büyüyeceğiz. Güçlü bir sınıf hattı oluşturacağız.

Bu toplu sözleşmenin Lüleburgaz halkına, belediyemize ve belediyede çalışan onurlu Genel-İş üyelerine ve ailelerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’de konuşmasında şunları söyledi:

Toplu sözleşme sürecinde özveriyle sizler için mücadele eden herkese çok teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde çalışma arkadaşlarımızdan da kaybettiklerimiz oldu. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Onları özlemle anıyorum.

Biz insan haklarından, demokrasiden, fırsat eşitliğinden, özgürlüklerden, akıl ve beden gücü ile çalışmanın, emeğin en yüce değer olduğundan ve bunun karşılığının en iyi şekilde verilmesinden yana ve bunları canı gönülden savunan sosyal demokrat bir belediyeyiz. Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, işsizliğin tırmandığı ve önümüzü görmekte çok zorlandığımız bu dönemde elimizden gelenin en iyisini yaparak sizleri de mutlu edecek ve sizlerin de huzur içinde yaşayabileceği şekilde bir toplu sözleşme imzaladık. Ama bu burada bitmeyecek. Üreten, ekonomisi hızla büyüyen ve hakça bölüşen bir Türkiye için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz.

Asıl teşekkürü sizlere ediyorum. Gece, gündüz, yaz, kış, soğuk, yağmur, çamur, ayaz demeden Lüleburgaz için çalışıyorsunuz, mücadele ediyorsunuz. Lüleburgaz’ın kahrını, zahmetini çekiyorsunuz. Daha iyisine, en iyisine layıksınız. Bu süreçte sendikal hak olan bu hak arama mücadelesini tam da bize yakışır bir şekilde, her şeyin sevgiyle başladığı, demokrasinin ve hoşgörünün egemen kültür olduğu çağdaş cumhuriyet kenti Lüleburgaz’a yakışır bir şekilde demokratik ve barışçıl yöntemlerle yürüttünüz. Sizlere müteşekkirim, sizleri kutluyorum ve iyi ki sizlerle beraber çalışıyorum.

Lüleburgaz Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzaladık