Buca Belediyesi Toplu Sözleşmesi
Sendikamız ile Buca Belediyesi arasında 6 Eylül 2016’da iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine, Sendikamız Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Sendikamız Genel Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Sendikamız İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ile şube yöneticileri, belediye yöneticileri, işyeri temsilcileri ve üyelerimiz katıldı.
Toplu sözleşme ile işçi ücretlerinde yüzde 16 artış, yakacak yardımında yüzde 23, öğrenim ve yemek yardımlarında yüzde 33 oranında artış sağlandı. Ayrıca 1 Mayıs İşçi Bayramı ödeneğinde yüzde yüzlük artış sağlandı.
Buca Belediyesi’nden emekli olan üyelerimizin yeni hayatlarına uğurlandığı törenle birleştirilen imza töreninde Genel Başkanımız Remzi Çalışkan ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina birer konuşma yaptı. Başkanlar, imzalanan toplu sözleşmenin tüm işçilere hayırlı olmasını ve emekliye ayrılan işçilere yeni yaşamlarında başarılar diledi.
Çiğli Belediyesi Toplu Sözleşmesi
Sendikamız ile Çiğli Belediyesi arasında 6 Eylül 2016’da iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine, Sendikamız Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sendikamız Genel Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Sendikamız İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ile şube yöneticileri, belediye yöneticileri, işyeri temsilcileri ve üyelerimiz katıldı.
Toplu sözleşmede işçi ücretlerinde net yüzde 12 oranında artış sağlandı. Sözleşmede ayrıca öğrenim, aile, çocuk ve öğrenim, gıda, öğle yemeği, yakacak ve ağır işçilik ve sorumluluk, koku primi gibi sosyal haklarda da yüzde 12 oranında artış sağlandı.