Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Balya Belediyelerinde Toplu İş Sözleşmeleri İmzaladık

30/03/2021

Sendikamız ile Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Balya Belediyeleri arasında toplu iş sözleşmeleri imzalandı. Toplu iş sözleşmelerinde işçilerin günlük ücretlerine zam yapılarak sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

Ayrı ayrı düzenlenen toplu iş sözleşmelerinin imza törenlerine Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Araştırma Daire Başkanı Nevzat Karataş, Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Hilmi Ovalı ve şube yöneticileri, belediye yöneticileri ile belediyelerde çalışan üyelerimiz katıldı.

Topu iş sözleşmelerinde emeği geçen belediye başkanlarına ve belediyelerde çalışan üyelerimize teşekkür ederek konuşmasına başlayan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, belediyelerde düzenlenen imza törenlerinde şunlara değindi: “Bu zor pandemi koşullarında emek gücümüzle hizmet üretiyoruz, alın teri döküyoruz. Covid-19 salgın riskine rağmen sokak sokak, cadde cadde temizlik yaparak, halkı bu salgın belasından korumaya çalışıyoruz. Sadece toplu iş sözleşmelerde değil, aynı zamanda iş, emek ve demokrasi mücadelesine de tüm kararlılığımızla devam ediyoruz. Hayatın her alanında işçi sınıfı mücadelesini sürdürüyoruz. Bu bağlamda yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerin, belediyemize ve belediyede çalışan onurlu Genel-İş üyelerine ve ailelerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Toplu iş sözleşmeleri imza törenlerinde konuşan belediye başkanları ise şunları söyledi:

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Burhaniye Belediyesi olarak emeğin değerini iyi biliyor ve bununla ilgili adımlar atmaya devam ediyoruz. Giderek zorlaşan hayat şartlarında işçilerimizin hakkını korumaya devam ediyoruz.”

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Belediyedeki personel pandemiden en çok etkilenen kesim oldu. Pandemide her türlü iş belediyeler ve belediyelerimizde çalışan personelimizle oldu. Bu zorlu süreçte halkımıza dokunmak adına yaptığınız tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum.”

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, “Günümüzün en büyük sorunu olan Covid 19 tehlikesine rağmen gece gündüz çalışıp görevlerini en güzel şekilde yerine getiren kıymetli çalışanlarımızın istekleri bizim için her zaman ön plandadır.”

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, “Emeğin değerini iyi biliyor ve bununla ilgili adımlar atmaya devam ediyoruz. Giderek zorlaşan hayat şartlarında işçilerimizin hakkını korumaya, emekçinin yanında olmaya, sadece toplu sözleşmelerde değil, her zaman iş, emek ve demokrasi mücadelesine devam edeceğiz.''