Manyas, Gönen, Erdek ve Bandırma Belediyelerinde Toplu İş Sözleşmeleri İmzaladık

31/03/2021

Sendikamız ile Manyas, Gönen, Erdek ve Bandırma Belediyeleri arasında toplu iş sözleşmeleri imzalandı. Toplu iş sözleşmelerinde işçilerin günlük ücretlerine zam yapılarak sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

Belediyelerde düzenlenen toplu iş sözleşmelerinin imza törenlerine Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Bandırma Belediye Bşk. Av.Tolga Tosun, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Araştırma Daire Başkanı Nevzat Karataş, Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Hilmi Ovalı, Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan ve şube yöneticileri, belediye yöneticileri ile belediyelerde çalışan üyelerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, belediyelerde düzenlenen toplu iş sözleşmeleri imza törenlerinde şunları söyledi:

Yaşadığımız zorlu pandemi koşullarına ve salgının bulaşma riskine rağmen belediyelerde çalışmaya ve halkı salgından korumak için hizmet üretmeye devam ediyoruz. Alınterimizin karşılığı olan hakkımızı toplu sözleşme masasında imzalarken hayatın diğer tüm alanlarında emek ve demokrasi mücadelesini tüm kararlılığımızla sürdürüyoruz.

Toplu iş sözleşmeleri imza törenlerinde konuşan belediye başkanları ise şunları söyledi:

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, “Her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduk; olmaya da devam edeceğiz. Alın teri; bizim en değerli hazinemizdir. Manyas Belediyesi olarak emeğin değerini iyi biliyor ve bununla ilgili adımlar atmaya devam ediyoruz.”

Bandırma Belediye Bşk. Av. Tolga Tosun, “Gerçekten zorlu bir süreçte geçiyoruz. Pandemi koşullarında hizmet üretmek çok zorlaşıyor ama sizin gibi emekçilerin yanında olduğumuz sürece hep en iyi hizmeti üreteceğimize inanıyorum.”

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, "Her zaman hem çalışanlarımıza hem de Gönen'imize en iyi şartlarda hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Ben daima İşçimizin, emekçimizin yanındayım.”

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, “Pandemi başta olmak üzere genel olarak yaşanan sıkıntıların yanında Erdek’te ki sorunlara rağmen personelimiz özveri ile görev yapıyor. Çalışanlarımızın şartlarını iyileştirmeye çalıştık. Koşullar iyi oldukça daha iyisini verebilmek en büyük arzumuz.”