PSI ve EPSU’dan İşinden Edilen Aliağa Belediyesi İşçileri İçin Dayanışma Mesajı

31/07/2019

152 ülkeden 30 milyon işçiyi temsil eden Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI) Genel Sekreteri Rosa Pavanelli’nin Aliağa Belediyesi işçilerine mesajı:

187 işçinin Aliağa Belediye Başkanı tarafından hukuksuzca işten çıkarılmasını, sendikalarına karşı yürütülen büyük çaplı saldırının bir parçası olduğunu görüyoruz.

1985 yılından bu yana PSI üyesi olan Genel-İş Sendikası’yla ve 20 Mayıs’tan bu yana direniş çadırında mücadele eden bütün işçilerle gurur duyuyoruz.

Avrupa genelinde 8 milyon işçiyi temsil eden EPSU Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan’ın Aliağa Belediyesi işçilerine mesajı:

Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu, EPSU, sizi dayanışmayla selamlamaktadır. Sendikal haklara, örgütlenme ve sendika seçme özgürlüğüne saygı duyulmasına yönelik taleplerinizin tümüyle arkasındayız. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, işçilerin iradesine aykırı davranmaktadır. Uzun süredir Genel-İş’e üye olan işçiler sendikalarından istifaya zorlanmamalıdır.

AB, Rusya, Norveç, Ukrayna gibi Avrupa ülkelerinden 260 farklı sendikaya bağlı 8 milyon üyemiz belediye başkanının eylemlerini kınamaktadır. Sayısı 200’e yaklaşan işçilerin işlerine geri dönmesini talep ediyoruz.

Adalet, eşitlik ve nitelikli kamu hizmetleri için verdiğiniz mücadelede sizlerle birlikteyiz. Adil ücretler, ücret zamları, nitelikli çalışma koşulları, örgütlenme, işçileri temsil etme ve toplu pazarlık yapma özgürlüğü talepleriniz konusunda sizlerleyiz.

EPSU, sizlerle, çalışma arkadaşlarınızla ve ailelerinizle bir aradadır. Mücadelemiz, işçiler ve Aliağa’lılar için daha iyi bir gelecek mücadelesidir. Kazanan biz olacağız.

PSI ve EPSU’dan İşinden Edilen Aliağa Belediyesi İşçileri İçin Dayanışma Mesajı