Torba Yasa'ya Karşı EPSU'dan Dayanışma Mesajı

05/11/2020

Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu (EPSU), TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasa ile ilgili Sendikamıza bir dayanışma mesajı yolladı.

EPSU Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan tarafından gönderilen dayanışma mesajı:

Sevgili Meslektaşlarım,

Daha esnek çalışma getirecek olan yasal düzenlemeye karşı ortak mücadelenizden haberdar olduk. Hükümet sendikaları ve birleşik sesinizi dinlemelidir. Bazı işçi grupları sosyal korumadan mahrum bırakılacaktır.

Yaşa dayalı iki kademeli bir istihdam sistemi hayata geçirilecek ve güvencesiz çalışmaya izin verilecek. İşverenlerin 25 yaşın altındakiler ve 50 yaşın üzerindekiler için belirli süreli iş sözleşmeleri dayatmasına izin verilecektir. İşçiler birçok hak kaybına uğrayacak, toplu pazarlık ve sendika üyelik hakları kısıtlanacaktır. Bundan yaklaşık 10 milyon işçinin etkileneceğini anlıyoruz. Bu Kabul edilebilir değildir ve Avrupa ve uluslararası çalışma normlarına aykırıdır.

8 milyon işçiyi temsil eden Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu EPSU, bu yasaya muhalefetinizde yanınızdadır.

Torba Yasa'ya Karşı EPSU'dan Dayanışma Mesajı