Uzun Çalışma Süreleri, Stres, Tükenmişlik ve Verimsizlik Yaratıyor!

06/07/2021

İzlanda'da 2015 -2019 yılları arasında sürdürülen bir araştırma, çalışma saatleri düşürülerek verimliliğin artırılabileceğini ortaya koydu.

İzlanda'daki Sürdürülebilirlik ve Demokrasi Derneği (Alda) ve İngiltere'deki Autonomy adlı düşünce kuruluşlarındaki araştırmacılar, denemeler kapsamında işçilerin pek çoğunun haftada 40 saatlik çalışma düzeninden 35 ya da 36 saatlik çalışma düzenlerine geçtiğini söyledi.

Reykjavík Belediyesi ile merkezi hükümet tarafından yürütülen pilot deneme, 2 bin 500 işçinin  maaşlarında herhangi bir kesinti yapılmadan, haftalık mesainin 35-36 saate düşürülmesi ile yürütüldü. Denemenin, ofis, anaokulu, hastane gibi yerlerde ve sosyal hizmetler sektöründe çalışanlardan 9-5 mesai yapanlar ve standart vardiya düzeni bulunmayanların kapsadığı belirtildi.

Araştırma, uzun çalışma sürelerinin, çalışanlarda stres ve tükenmişlik hissinin yanı sıra sağlık ve iş-yaşam dengesi neredeyse tüm deneme grupları arasında önemli ölçüde iyileşmenin gösterdiğini ispatlamış oldu.

Yayınlanan araştırma raporuna göre düşürülen çalışma saatleri sayesinde çalışanlar, kendilerine daha çok vakit ayırmaya başlayabildikleri için işe karşı daha fazla motive hale geldiler. 4 yıl süren ve toplamda iki aşamadan oluşan bu araştırma,  çalışanların daha mutlu ve motive olup bu sayede daha verimli olabildiklerini gözler önüne sermiş oldu.

Yapılan bu denemelerde alınan olumlu sonuçlar, İzlanda’daki sendikaların taleplerinden biri olan çalışanların daha kısa sürelerde çalışmaları taleplerini daha yüksek bir şekilde çalışma modellerini işverenlerle yeniden müzakere etmeye yöneltti.  İzlanda’da çalışanların büyük kısmı adına maaş ve çalışma şartları için toplu görüşmeler yapan İzlanda sendika federasyonları, mesai saatlerinin azaltılması için pazarlıklara çoktan başladı.

Alda'daki araştırmacılardan Gudmundur D. Haraldsson denemeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İzlanda'daki daha kısa çalışma haftası serüveni, bize yalnızca modern zamanlarda daha az çalışmanın uygulanabilir olduğunu değil, aşamalı değişimin de mümkün olduğunu gösteriyor.

Kamu kurumlarında daha kısa çalışma haftasına yönelik yol haritamız, mesai saatlerinin azaltılmasını isteyen herkesin odağında olmalı.

Hem belediye meclisi hem de hükümetin yönettiği denemeler tasarlanırken maaşlara dokunulmadı.

Autonomy'deki araştırmanın direktörü Will Stronge ise şunları söyledi:

Bu araştırma kamu sektöründe dünyanın şimdiye kadar en büyük daha kısa çalışma haftası denemesinin tüm ölçütler açısından son derece başarılı olduğunu ortaya çıkarıyor. Kamu sektörünün daha kısa çalışma haftalarının öncülüğüne hazır olduğunu ve diğer devletlerin de bunu örnek alabileceğini gösteriyor.

Survation isimli şirketin gerçekleştirdiği ve geçen yıl Temmuz ayında yayımlanan bir anket, halkın yüzde 63'ünün ücret kesintisi olmadan dört günlük çalışma haftası fikrini desteklerken yalnızca yüzde 12'sinin bu fikre karşı çıktığı sonucuna ulaştı.