DİSK Abdullah Baştürk Parkı’nda!

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Araştırma Daire Başkanımız Nevzat Karataş, şube başkanlarımız ve yöneticilerinden oluşan heyet Yalova’da bulunan Abdullah Baştürk Parkı’nın adının değiştirilmesinin Yalova Belediye Meclisi gündemine gelmesi üzerine Yalova’ya gittiler.

DİSK Heyeti önce Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile makamında konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi. DİSK Heyeti, ardından Yalova Belediye Başkanı ile birlikte Abdullah Baştürk Parkı’na geçti. Burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, “Genel Başkanımız Abdullah Baştürk’ün adının burada olması bizim için çok önemli. İsim değişikliğinin meclis gündemine alınacağı bilgisi üzerine buraya geldik. Fakat Belediye Başkan Vekili  bu talebin reddedileceğini ve parkın adının ‘Abdullah Baştürk Parkı’ olarak kalmaya devam edeceğini ifade etti. Sendikamız ve bütün üyelerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, “Kuruluşundan bu yana DİSK’i var edip bize emanet edenlerin adlarının yaşatılması bizler için önemli bir görev, önemli bir sorumluluk ve hepsinden önemlisi çok büyük bir onurdur. Bugün burada Genel Başkanımız Abdullah Baştürk’ün 30 yıl önce vefatının ardından adının verildiği parktayız. Yalovalı bir sendika lideri olarak Abdullah Baştürk’ün adının çocuklarımızın geleceğinde sonsuza kadar yaşayacağına inanıyoruz” dedi.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Meclis gündemine isim değişikliği yönünde bir talep geldi, meclisimizin bu teklifi oy birliği ile reddedeceğine inanıyorum. Teklifi reddedeceğimi kendim şimdiden beyan ediyorum, Abdullah Baştürk bizim de milletvekilimiz, bizim de başkanımızdır. Adını da inşallah yüzyıllarca yaşatacağız” İfadelerini kullandı.

Heyet, konuşmaların ardından Park’taki Abdullah Baştürk anıtını ziyaret etti.

DİSK Abdullah Baştürk Parkı’nda!