Kurucu Genel Başkanımız ve DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk’ü Andık

21/12/2020

İşçi sınıfı mücadelesinin unutulmaz ismi, Kurucu Genel Başkanımız ve DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk’ü, aramızdan ayrılışının 29. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda mezarı başında düzenlenen törenle saygı, sevgi ve özlemle andık.

Törene, Abdullah Baştürk’ün oğlu Bülent Baştürk ve torunları, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, DİSK önceki dönemler Genel Başkanları Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, Sendikamız Genel Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK üyesi sendikaların başkan ve yöneticileri, Sendikamızın İstanbul Şube başkan ve yöneticileri ile üyelerimiz katıldı.

Abdullah Baştürk'ü anma töreni, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun yaptığı açılış konuşması ve saygı duruşu çağrısı ile başladı.

Kurucu Genel Başkanımız Abdullah Baştürk’ün mezarı başında konuşan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan konuşmasında şunları vurguladı: “Abdullah Baştürk efsane bir Genel Başkan ve işçi önderiydi. Baştürk demek; emek demekti, Baştürk demek direniş demek, umut demekti, direnç demekti, bedel ödemek demekti. Abdullah Baştürk demek; sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için bir ömür mücadele demekti. Abdullah Baştürk bize bir mücadele mirası bıraktı. Onun bıraktığı mücadele çizgisi bugün mücadelemizde devam ediyor.  Abdullah Baştürk zor zamanlarda Genel-İş Sendikasını kurdu, zor zamanlarda belediye işçilerinin DİSK’li olmasına önderlik etti. Belediye işçilerinin örgütlülüğe kavuşmasına, sendikal haklara kavuşmasına, toplu sözleşmelere kavuşmasına önderlik etti.

Zor zamanlardayız, salgın sürecindeyiz. Salgın riskine rağmen çalışmaya devam ediyoruz ve bu yetmezmiş gibi işçilerin alın terine göz dikiyorlar. Adaletin olmadığı, hukukun olmadığı bir dönem yaşıyoruz ve yaşanan krizin bedelini işçi sınıfını ödetmeye çalışan bir anlayış var.  Emeğe, demokrasiye ve aydınlık geleceğimize yönelik saldırılara karşı mücadeleyi hep birlikte büyütelim.”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise yaptığı konuşmasında, “Zor bir dönemin içerisinden geçiyoruz. Belki 12 Eylül askeri faşist darbesinin o açık baskı dönemindeki gibi değil, ama aslında o günleri aratmayan bir baskının, o günleri aratmayan bir sömürünün ve işçi sınıfının kazanılmış bütün haklarının bir bir ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemin içinden geçiyoruz. İşte böyle bir zor dönemde bizler, emeğimizin hakları için ve ülkemizin geleceği için bu mücadeleyi, DİSK’i kuran, büyüten ve bizlere emanet eden önderlerimizin bize bıraktığı değerler ve ilkeler çerçevesinde büyütmeye çalışıyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Remzi Çalışkan ile DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun konuşmalarından sonra Abdullah Baştürk’ün mezarına karanfiller bırakılması sonrası anma töreni sona erdi.

Kurucu Genel Başkanımız ve DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk’ü Andık