İsmail Hakkı Önal’ı Ölümünün 18. Yıldönümünde Saygı, Sevgi ve Özlemle Andık

24/07/2020

DİSK Genel Başkan Vekili ve Sendikamız Genel Başkanlarından İsmail Hakkı Önal’ı, aramızdan ayrılışının 18. yıldönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda Sendikamızın düzenlediği törenle, saygı, sevgi ve özlemle andık.

Anma törenine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, DİSK eski Genel Başkanı ve CHP Milletvekili Kani Beko, Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, Sosyal-İş Genel Başkanı Mustafa Ağuş, Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, DİSK Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, Şube Başkanlarımız, DİSK üyesi sendikaların yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Anma töreninde ilk konuşmayı yapan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, İsmail Hakkı Önal’ın işçi sınıfının emek, demokrasi mücadelesinin yılmaz bir savunucusu olduğunu, 1980 Darbesi sonrasında açılan DİSK ve Genel-İş davalarının hukuk ve demokrasi savaşçısı olduğunu vurguladı. Vahşi kapitalizmin eseri olan Covid-19 salgınını fırsat bilenlerin işçi sınıfına saldırdığını da belirten Çalışkan,  “Ancak biz de önderlerimizin bize bıraktıkları mücadele mirasıyla bu saldırılara karşı duracağız. Bu salgın sürecinde ne güçlü silahların ne de güçlü orduların önemi kalmadı tek umut emek oldu. DİSK’in ve Genel-İş’in mücadele bayrağını daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

Genel Başkanımız konuşmasının devamında, “Ülkemizde adaletin, hukukun ve demokrasinin olmamasının çalışma yaşamına yansımasını işsizlikte, üretimsizlikte, alınterimize yönelen saldırılarda görüyoruz. Bunun son örneği kıdem tazminatımıza saldırıdır. Karşı duracağız, mücadele edeceğiz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise anmada yaptığı konuşmada, ”Önderlerimizin emanetini geleceğe taşımış olmak bizler açısından çok büyük bir onur. Bugün Türkiye’de pandemi şartlarında çalışma ve yaşam koşulları gittikçe zorlaşıyor” dedi. Hükümetin sermayeyi koruduğunu da ifade eden Çerkezoğlu, Hükümetin atması gereken adımları sıraladı: “1- Bütün yurttaşların yaşamını güvence altına almak, salgına karşı korumak 2- İşçilerin ve emekçilerin işini güvence altına almak 3- İşçilerin ve yurttaşların gelirini güvence altına almak.”

DİSK Genel Başkan Vekili ve Sendikamız Genel Başkanlarından İsmail Hakkı Önal’ın anma töreni, mezarına karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

İsmail Hakkı Önal’ı Ölümünün 18. Yıldönümünde Saygı, Sevgi ve Özlemle Andık