26/11/2021

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK'in startını verdiği "Artık Yeter Geçinmek İstiyoruz!” kitlesel basın açıklamalarının Ankara ayağında  Ulus Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına, Genel başkanımız Remzi Çalışkan, Genel Sekreterimiz Şükret Sevgener, Mali İşler Daire Başkanımız Mehmet Güleryüz, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanımız Çetin Çalışkan, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, Ankara şubelerimizin başkan ve yöneticileri, DİSK üyesi sendikaların yönetici ve üyeleri, emek ve meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile sendikamıza üye işçiler katıldı.

Genel Başkanımız Remzi Çalışkan'ın  "Emeğimizi ve Memleketimizi Savunmak İçin Omuz Omuza!"  başlığıyla Ulus Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşma:

Artık yeter diyoruz!

Milyonlar işsiz! Hayat pahalılığı, vergiler, zamlar ve faturalar belimizi büküyor.

Ülke ekonomisini emeğiyle yaratan biz, çalışan biz, üreten biziz ama geçinemeyen de biziz. Borçla yaşamaya çalışıyoruz.

Adaletsizsiniz! Vergide adalet diyoruz. Çünkü patronlardan daha çok vergi veriyoruz. İşyerlerinden, meydanlardan iktidara sesleniyoruz. Milyonlarca işçi, emekçi, emekli a, geçinemeyen, barınamayan ve iş bulamayanlar adına haykırıyoruz. Ekonomik krizin ve salgının ağır yükünü biz taşıyoruz. Her sabah yeni zamlara uyanmak istemiyoruz. Her gün biraz daha yoksullaşmak istemiyoruz. Ülkeyi yönetenler "dövizden size ne, dolarla mı maaş alıyorsunuz? ” diyorlar. Aklımızla dalga geçmeyin! Döviz kuru arttıkça iğneden ipliğe her şeye zam geliyor!

Türk lirası değer kaybettikçe her gün daha da yoksullaşıyoruz. Ülke kaynakları, ayrıcalıklı 3-5 müteahhite aktarılıyor, döviz endeksli, garantili ihaleler veriliyor. Döviz yükseldikçe, onlar kazanıyor, biz fakirleşiyoruz.

Kaybeden biziz! Türk lirası değer kaybettikçe, biz kaybediyoruz. Emeğimiz ucuzluyor, değersizleşiyor, satın alma gücümüz azalıyor. Ülkeyi yönetenler Türk lirasının değer kaybetmesine “kurtuluş savaşı” diyorlar. Oysa paramız değer kaybettikçe, ülkemiz daha da çok kaybediyor, bağımlı hale geliyor.

Türkiye, Avrupa’nın en düşük asgari ücretinde Arnavutluk ile yarışıyor. "Türk lirası değer kaybedince ücretler azalacak, emek ucuzlayacak ve yabancı sermaye Türkiye'ye akacak" diyorlar. Yok öyle yağma! Yabancı sermaye için, petrol kralları için, bu ülke satılık değil, bu halk satılık değildir, bu ülkenin işçi sınıfı asla satılık değildir. TL ucuzlasın, emek ucuzlasın, memleketin taşı toprağı ucuzlasın tezgâhını bozacağız!

Değerli Mücadele Arkadaşlarım;

Bugün ülkemize ve emeğimize sahip çıkma günüdür. Emek, demokrasi ve eşitlik mücadelesini sonuna kadar sürdürmek işçi sınıfının görevidir.

• TL'nin ve emeğin değersizleştirilmesi politikasından derhal vazgeçilmelidir.
  • TL'nin değersizleşmesi nedeniyle yaşanan tüm kayıplar asgari ücret artışıyla telafi edilmeli, bu artışta işçiler büyümeden de pay almalıdır.
  • Asgari ücretin ve tüm ücretlerin asgari ücret tutarı kadar bölümünde vergi ve kesintiler kaldırılarak tüm ücretlere 1000 lira iyileştirme yapılmalıdır.
  • Belediye şirket işçilerine kadro hakkı verilmeli, ilave tediye ödemeleri derhal yapılmalıdır.

Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Yoksulluğa ve emeğimizin ucuzlatılmasına teslim olmayacağız.

Kara kışı, işçi baharına çevireceğiz!

Üretimden gelen gücün kullanımı da dahil olmak üzere demokratik her türlü yöntemle direneceğiz!

Emeğimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza diyoruz!

Ülkeyi bu hale getirenlere sesleniyoruz, ARTIK YETER diyoruz!

Ekonomiyi batırmanıza, ücretlerimizi eritmenize ARTIK YETER diyoruz!

Eğitimi, sağlığı, tarımı, dış poltikayı, turizmi yok ettiniz

Basın özgürlüğünü, adaleti, hukuku, demokrasiyi yok ettiniz.

Ama biz ARTIK YETER diyoruz!

Dayatmalarınıza, ayrıştırmalarınıza, kutuplaştırmalarınıza, doğayı yağmalamanıza HAYIR diyoruz.

Yargıyı, hukuku, ayaklar altına almanıza

Kadın düşmanlığınıza HAYIR diyoruz!

Hak diyoruz, hukuk diyoruz, demeokrasi diyoruz,

ARTIK YETER diyoruz!

Demokrasinin, hukukun, adaletin egemen olduğu emeğin Türkiye’si için mücadele etmeye devam edeceğiz..

İnadına Sendika, İnadına DİSK!