Genel Kurul Karar Verdi: Halk İçin Demokrasiyi Türkiye İşçi Sınıfı Kuracak

27/08/2019

17. Genel Kurulumuz üç gün süren kongre sürecinin sonunda çalışmalarını başarıyla tamamlanarak yeni dönemde izleyeceği politikalara ilişkin alınan kararları açıkladı.

Önümüzdeki Dönem Politikalarımız

Sendikamız Genel-İş, kurulduğu 1962 yılından bugüne kadar her türlü baskı ve engellemelere rağmen, başta belediye işçileri olmak üzere tüm genel işler işkolundaki işçilerin, ekonomik, sosyal ve siyasal hakları için mücadelesine kararlı bir şekilde devam etmektedir.

Sendikamız, demokratik sınıf ve kitle sendikacılığı ilkelerine ve kurucularımızın onurlu mirasına sıkı sıkıya bağlı olarak 17. Genel Kurulu’na ulaşmıştır.

Sendikamız Genel-İş, ülkemizdeki işbirlikçi, yandaş, bürokratik, gerici sendikal anlayışlar karşısında; sermayeden, devletten, işverenlerden bağımsız olarak; mücadeleci demokratik sınıf sendikacılığı temelinde, işçilerin birliğine ve dünya halklarının kardeşliğine inanan sendikal anlayışı ile genel işler işkolundaki tüm işçilerin gerçek temsilcisi olduğunu ilan eder.

Bu sorumlulukla 17. Genel Kurulumuz, önümüzdeki dönemde sendikal mücadelemize yol gösterici olması amacıyla almış olduğu kararları Türkiye işçi sınıfına ilan eder.

Sendikamız,

• Kapitalist üretim ilişkilerinin ve emperyalist devletlerin dünyamıza ve halklara dayattığı açlık, yoksulluk ve savaş politikalarına karşı işçi sınıfının enternasyonal birliğinin parçası olarak her türlü mücadeleyi kararlıca sürdüreceğini,
  • “Halk için demokrasiyi Türkiye işçi sınıfı kuracak” şiarıyla toplanan Genel Kurulumuz, demokrasi ve emek mücadelesini birlikte ele alarak, barış ve kardeşlik temelinde, bağımsız demokratik Türkiye mücadelesini kararlıca sürdüreceğini,
  • Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi altında baskılara, sürgünlere, işten atmalara, gözaltılara, tutuklamalara rağmen, halkımız için gerçek bir demokrasinin inşa edilmesi için mücadeleyi sürdüreceğini,